Friday, November 30, 2012

:: Warkah buat tersayang ::

Assalamualaikum....
Sayang,apa khabar agaknya syg di sana ye???agak lama kita x berjumpa & berbual kan??saya di sini,alhamdulillah...cuma,fikiran agak krg sihat merindu awak...
Sayang,
Tahu x bagaimana keadaan sy skrg?mcmn saya handle biz kecilan kita??saya tahu,awak tahu kan?sbb lastweek awak 'dtg' melawat saya kan??errm...baru skrg saya tahu mcmn perasaan awak,dan bagaimana awak berfikir utk mencari rezeki..bkn utk awak sorang,dan bkn utk kita berdua...malah sbg anak sulung yg bertanggungjawap,awak xpernah mengabaikan tanggungjwp awak...awak tahu?betapa bangganya saya memiliki awak...mmg agak serabut bila memikirkan time ada problem wpun kecik..kdg,sy terfikir,mcmn agaknya lelaki2 diluar sana yg tidak bekerja??mcmn mereka bg anak bini mkn ye?betapa saya bersyukur dgn apa yg saya mampu lakukan skrg,malah amat berTerima kasih atas apa yg awak tinggalkan utk saya...plg berbangga dgn awak sbb apa yg awak tinggalkan bkn shj utk dinikmati oleh saya,malah org2 terdekat dgn kita...alhamdulillah...
Sayang,
Awal bulan april aritu,saya,ma,mak,abah kedah&ayah Mat selamat menunaikan ibadah umrah di Tanah Suci..mcm mimpi plak bila jejak kaki ke sana..masih terngiang2 awak beria2 minta saya survey pakej umrah..kat sana,saya sempat lakukan umrah sunat utk awak,rsnya lbh afdal saya sendiri yg lakukan..semoga umrah sunat utk awak tanda rs cinta saya utk awak diterima olehNYA...aminnn...
Sayang,
Mesti awak xpercayakan?kdg2 saya sndiri antar brg ke kedai,saya sendiri bankin duit kt tokei(wpun dulu pun mmg saya yg slalu buat,sbb transfer online je...tu sbb awak adiahkan ipong kat saya kan???hehhehe),saya sendiri g DBKL,
Sayang,
Saya juga ada apply kad diskaun KTM..nape? Ye la,skrg sy byk naik komuter jgk..dulu putra lrt je kan?tu pun time awak xdpt jemput saya kt opis..tp,time tu muncung saya akan pjg sedepa..itulah awak,manjakan saya sgt.. :) tp,kalo awak masih ada,saya janji, saya xkan muncung lg...teksi dah jd transport tetap saya kalo kluar dari umah ke KL..Ya,dulu pun mmg saya dah biasa naik teksi..so,xde sbb ye saya nak jeles dgn org lain...sakit,pedih di hati ini masih terasa..dan xmungkin akan pulih...
Sayang,
Tiap kali saya g Sogo,mesti teringat kt awak..ingat nak beli boxer awak,ingat nk bli cadar,awak dh mcm ter'gila'kan cadar sbb sy kan?tentu awak masih ingat,saya pernah bgtau awak,kalau saya psg cadar warna MERAH apa sbbnya,dan kalo warna lain apa sbbnya kan?? :)
Sayang,
Bkn itu saja,saya skrg pegi spital sndiri,tiap kali pegi spital teringat kt awak jgk..
Sayang,
Dulu kalo teringin nak mkn apa2 saja cuma bgtau je awak..nak g mana bgtau je awak..tp,skrg,kalo saya teringin nak mkn apa2,saya terpaksa pendamkan je..mujo la tekak ni xde la ngidam apa2,mungkin tekak ni pun faham situasi...
Sayang,
Kalo saya tahu kueh onde2 tu smudah petik jari jah buatnya,dah lama saya buat utk awak..sbb awak mmg behi onde2,tp,kalo buah gomak,x la..mcm ssh sket..ha,lagi 1, saya pandai dh sket2 wt pulut kuning..kalo rs nak mkn,anytime saya bleh buah,tp,sygnya awak xsempat rs,sama jgk dgn onde2 air tgn saya...
Sayang,
Skrg saya dh pandai beli tiket flight tau,wpun kdg minta jgk tlg fieza bookingkan kalo xdpt beli guna debit..saya dh pandai checkin..sy dah berani naik flight sorg2 wpun hakikatnya deep inside,saya slalu bygkan andai awak bersama saya saat itu...
Sayang,
Cukup dulu buat kali ini..lainkali kita 'berbual' lagi ye???ada lg saya nak ceritakan lps saya balik Kedah nanti..mlm ni saya akan blk Kedah...doakan saya selamat ye,sayang....I love u till my last breath...semoga awak damai di sana...alFatihah...aminnnn...


Salam sayang,
Isterimu... 



p/s : esok Asha akan daftar sbg Diploma student kt Uitm Dungun..saya tau, kalo awak ada,mesti after saya opis hour arini kita akan blik Klate & esok kita akan bersama2 g anta Asha jgk kn??Madik pun dah abih SPM,,adik2 smua dah besar..tinggal Pikah sorg je adik yg masih sekolah...sayangnya,awak xsempat tgk diaorg membesar.... :(


8 comments:

  1. insyaALLAH abg akn sentiasa tgk akk dr ats sana =)

    ReplyDelete
  2. salam
    pertama kali bertandang kesini...
    sedihnya membaca entri diatas...

    salam ukhuwah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...
      terima kasih sudi singgah...salam ukhwah....

      Delete
  3. Yus..panjang citer kali ni...Aku suka sbb watak aku ada walau dlm pd aku aku pon dpt rasa cemane mu rasa walau x sberat rasa mung rasa. Ape pon tahniah cz dh berjaya improvekan diri ke hadapan. Aku kagum.

    al-Fatihah untuk arwah. Lega cz arwah akhirnya 'melawat' mu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 10Q...panjang lagi nak cite ko 'dia'....

      Delete
  4. aduhai..tabah la wahai wanita.
    sy x kenal awk,tp bile baca post ni sy pon rasa sedih.
    rindu yg xkan bertemu lagi..susah nak dibayangkan.
    semoga sentiasa tabah.

    ReplyDelete