Wednesday, November 23, 2011

:: Ya Allah , aku terlalu rindukan 'dia' ::


Ya Allah.. malam ni jiwa aku terasa sgt 0 ... aku sgt2 rindukan 'dia' ...dari tadi aku xdpt nk hentikan tangisan ini.. Sayang, ketahuilah apa yg berlaku di dunia ini, saya tetap sayangkan awak ...kadang hati ni masih xcaya awak dh tinggalkan saya.. saya perlukan awak.. saya rindu sgt nak bercakap dgn awak... rindu yg saya sendiri xtahu nk gambarkan... Ya Allah.. terlalu byk kenangan antara kita.. bukan setakat xdpt nak tgk gambar awak lama2..tp,tgk gambar2 org terdekat dgn kita pun saya dah rasa sedih... sayang, dah 3 malam berturut2 bila lewat malam macam ni, sy mesti teringatkan awak & berguguran air mata ini..smoga sayang damai di sana....

Thursday, November 17, 2011

:: saya sudah, anda bila lagi ? ::

jeng..jeng..jeng.... apa yg SUDAH?apa yg BELUM? hehehehe.... errmmmm... almaklumla sejak idup sendirian ni,kena la jugak fikir sapa nk protect diri sendiri bila ada apa2 terjadi kan? cth : kena ragut ke, kena rompak kt ATM ke.. dulu, xpe la 'dia' sentiasa ada utk melindungi aku... apa aku buat? setelah diperkenalkan dengan produk Personal Guard (PG), lepas dikaji, ditelek2.. aku pun bersetuju beli insurans PG ni.. apa itu PG??berapa  kena bayar? coverage??ok...aku cite yer... bukan promote, tp, sharing is caring kn?








errm....cmne??? ni bukan auta tau..mmg realiti..aku dh pun beli perlindungan ni... buktinya :




aku amik perlindungan yg tgh2...bkn yg paling mahal atau yg paling murah.. (tips dari arwah kalo nak bli sesuatu..samada plg mahal atau tgh2... )

Tuesday, November 15, 2011

:: gudbye WTN501 ::

bagi yg pernah tgk my Dina kat jalanraya samada KL,terutamanya Jln Kuching & jalan balik ke Klate, mungkin anda smua dh lama x nampak kelibat WTN501 kn? smua sudah maklum,my Dina & my soul dah tinggalkan aku buat selama-lamanya pada 13/4/2011... tahun 2011 mencatatkan kenangan hitam dlm idup aku... astagfirullahhala'zim... Ya Allah tabahkan hatiku menghadapi smua ini... 

b4  'b0t0k'..

after 'b0t0k' wt owner.....
1st time xcdnt

akhirnya.....

my Dina total loss, under insurance claim.. sekarang baru aku tau, betapa ruginya kalo amik insurance under insured... my Dina insured cuma 100k aritu...sempena ulangtahun pertama on Feb 2011... tp,xpe la.. sekurang2nya xbanyak aku perlu topup... lastweek, insurance agent call bgtau by tisweek, aku akan dpt chq utk claim aku tu.. opss,aku blum bgtau la ek, lepas rayuan aritu, pihak Chartis telah meluluskan claim aku dari 95k kepada 97k..alhamdulillah.. tp,amount tu kena tolak excess la mcm aku cite aritu... 

salinan cheque dari pihak insurance


see... date chq tu?? OMG.... gudbye WTN501... mungkin kita akan bertemu lagi utk episod yg akan datang...

Saturday, November 12, 2011

:: di mana mekyusz? ::

Rasanya dah lama aku tak update blog.. sbb apa ek? salah satu sebabnya, aku sedang cuba menyibukn diri... di samping xde idea... errm... arini weekend..pg2 tadi ujan turun dgn lebatnya membuatkan aku makin selesa menarik selimut ... memandangkan arini ada jemputan kenduri, so aku bgn awal la sket sbb nk g bli adiah..hadiah apa aku bli?hahahaha..kena tanya pengantin sendiri... 11-11-11 adalah tarikh keramat buat sahabatku, Nor asnira kerana telah selamat bergelar isteri kepada suami dia la..hehehe..xsilap aku namanya Faez,org Meru..ala..dekat je tu nira.ko boleh balik umah mak ko ari2.. :)
neway, tahniah babe, smoga kekal hingga akhir nyawa.. aku membayangkan arwah masih ada, tentu dia beria2 ajak aku g kenduri ko..dan sepanjang masa dia mesti usik ko...aku dpt bygkan saat itu...
aku g dgn sahabatku,Fieza.. sian dia,dahla tengah pregnant,masih loya2..plan asalnya.  stanby sepupu Fieza utk jd 2nd driver..memandangkan aku xpandai drive.. :) tp,malang xberbau btol la..sepupu dia plak xcdnt... so,aku g berdua ala2 dating dgn Fieza...antara pic yg disnap oleh baby pink Fieza : 

dpt jugak bergabar dgn pengantin.. :)



Fieza bersama pengantin

Selamat Pengantin Baru Faez & Nira .. Semoga berkekalan ke hujunG nyawa..aminn..

touchup sket...

nira ke tu?? ahakss...

Balik dari kenduri, aku singgah kat masjid india tgk hasil jualan arini kurang memberangsangkan.. tp,syukur alhamdulillah... masih ada jua rezeki utk arini.. pastu aku g cuci mata kt Sogo... balik dari Sogo, pas solat maghrib aku trus tertido... 

Tuesday, November 1, 2011

:: salam ukhwah ::

1/11/11 - date ni pun cantek jgk kn? apa ada dgn date ni? date ni aku balik ke Kedah.. dlm erti kata lain, balik beraya haji kt Kedah thn ni,2011.. setelah 4x raya haji xbalik, kini aku balik smula beraya di Kedah pada aidiladha.. maklumla aidilfitri baru ni kali pertama beraya tanpa 'dia' , aku dah beraya di Klate...
Sebenarnya aku nak cite ttg kejadian & kenangan manis pada tarikh tersebut. aku balik ke Kedah dgn menaiki pesawat AK5252  ~ KUL-AOR.. pada tarikh tersebut, pertama kalinya aku berjumpa kak faizah aka kak pae yg aku kenal melalui FB SSH (Sunyi Sekeping Hati) ... kami berjumpa kat pelepasan ..tu pun sekejap je dapat berborak2 sambil snap pic..mujo kak pae ada camera.. aku punya hp dah la terlalu canggih ..cari tempat snap gambar xjumpa (nokia yg touchlight tu..hehehehe..koya ada camera plak..) nak buka Ipad, malu seh... besar gedabak... 


wit kak pae... betapa gemoknya bila duduk sebelah kak pae yg slim itu...

wit anak teruna kak pae , Fawwaz

wit sepasang permata hati kak pae, Alia & Fawwaz

ni kt epot Sultan Abdul Halim..

kualiti pic krg memuaskan sbb kurang pencahayaan..itulah kelemahan Ipad.. bergambar sebelum berpisah.. miss u kak... <3