Wednesday, January 30, 2013

:: 22th Birthday GiveAway ::

hi uolls...kalo korang nak tahu, ni la 1st giveaway yg dyasape join... hrp2 ada rezeki utk penyertaan kali pertama ni ye... pada followers yg lain, jom la join GA by si comel Anis Athia..hadiah2 yg disediakan pun agak menarik... Good Luck 




:: Warkah Buat Yg Tersayang (2) ::

Assalamualaikum sayang...

"Sayang, apa khabar dengan mu,
di sini ku merindukan kamu,
Kuharap cintamu takkan berubah,
Kerna di sini ku tetap untukmu..."

Semoga sayang tenang&damai di sana..aminnn...

Sayang,
27/12/2012 baru ni,pertama kali saya melalui tempat kejadian kita dari Kelantan ke Kuala Lumpur...Idey ada tanya saya,adakah saya nak tahu tempat kejadian sebenar??mulut saya melafazkan TAK NAK,sdgkan hati saya meronta2 ingin tahu...tp,hati saya seolah2 dpt rasakan kt mana kawasan kejadian,wpun tak dpt pastikan lokasi sebenar...InsyaAllah sayang,suatu hari nnt saya akan singgah jua di tempat kejadian...smoga saya ada kekuatan itu...
Sayang,
18/1/13-skali lagi saya melalui tempat kejadian..plan asal saya nak singgah meninjau kawasan kejadian & bc yaasin di situ..tp,memandangkan saya 'off',so,saya batalkan plan asal..lgpun,dlm perjalanan,hujan sepanjang jln,tp, xde la lebat sgt..
Sayang,
Walaupun xsebesar atau mewah mana,tp, sy dh ada pengganti our 'Dina'...betapa gembira dan xcited nak bgtau awak,sampai saya termimpikan awak..saya nak bgtau awak,nnt kita xperlu gaduh cari jalan lagi...sbb adik 'Dina' ada GPS...
Sayang,
Dah lama hal ni bermain di fikiran saya..bila org cite,diaorg cium suami buat kali terakhir,saya rasa saya amat menyesal sbb xdpt cium awak buat kali terakhir...kdg,hati sy berkata"rugi x cium buat kali terakhir..sapa yg xnak cium suami buat kali terakhir?cuba bgtau saya??kenapa saya x cium??ye,keadaan x mengizinkan saya,utk bgn pun saya xboleh..dgn keadaan bahu retak,saya xboleh bergerak..tp,masih segar diingatan ini,bila saya terbaring di sebelah awak..bezanya,saya terbaring masih bernyawa,tp,tidak bg awak...melihat sekujur tubuh dibaluti kain putih,tatkala itu membuatkan hati saya sgt sakit,sakit yg xdpt digambarkan..bertambah sedih&sakit hati ni,bila saya xdpt tgk wajah terakhir awak...tp,hati ini meronta utk menatap wajah terakhir awak..dgn kudrat yg ada,walaupun masih sebak,saya bgtau kak,minta sapa2 tlg buka kain kapan sbb saya nak sgt menatap wajah awak buat kali terakhir..bertambah sedih,bila kak bgtau,hospital pesan jgn buka...pd ms tu,saya xterfikir pun kenapa pihak hospital x bg buka...baru skrg saya tahu,keluarga kita jg x berani nak buka sbb dlm fikiran mereka,risau diaorg xboleh trima apa yg bakal mereka lihat..slps dipaksa,mayb,kesiankan saya,akhirnya,ayah man (kalo xsilap saya) bukakan kain kapan..hasrat saya utk menatap wajah terakhir awak tercapai,tp,saya xdaya utk mencium awak..saya cuma boleh paling kepala je,mmg x puas tgk awak..sebak menahan terasa perit di dada...bila lihat atau bc org lain beri ciuman terakhir utk suami,saya rs cemburu...dan yg terakhir,yg masih segar dan menghantui saya ialah,ada tanggungjawap yg saya sepatutnya tunaikan terhadap awak...sebenarnya,saya nak bgtau hal ni pd awak bila kita blk ke kl,tp,nampaknya perjalanan kita terhenti di 'situ' sj..maafkan saya sayang...
Sayang,
Kdgkala sy terfikir,kalo saya x tido,kalo saya berbual2 dgn awak mcm slalu,mesti benda ni xterjadi kan??saya menyesal sayang..menyesal sbb tido..akhirnya hobi tido saya,memakan diri sendiri..saya tahu semua itu sudah suratan Ilahi,tp,mayb,kita boleh mengelak...
Sayang,
Kini,tiada lagi usikan awak..saya amat rindukan saat itu...kdg,terngiang2 bila awak balik umah,masuk je dlm umah, awak akan ckp "biniku..buat apa bini ku???"
Sayang,
Harapan & doa saya,smoga awak damai di sana.. doa&sedekah,insyaallah akan sentiasa mengiringi awak,sayang...saya sayang awak,saya rindu awak,saya cinta awak....makin hari semakin kuat rindu ini..alFatihah...

Tak pernah terpikir olehku
Tak sedikit pun ku menyangka
Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

Begitu sulit ku menyangkal
Begitu sakit ku rasakan


Kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

* di bawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
Kasih sayang kamu begitu dalam
Sungguh ku tak sanggup ini terjadi 


Karna ku sangat cinta

** ini lah saat terakhirku melihat kamu
Jatuh air mataku menangis pilu
Hanya mampu ucapkan selamat jalan kasih


Satu jam saja ku telah bisa
Cintai kamu kamu kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu
Butuh waktuku seumur hidup


Satu jam saja ku telah bisa
Sayangi kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu
Butuh waktuku seumur hidup

Di nantiku


Satu jam saja ku telah bisa
Cintai kamu kamu kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu
Butuh waktuku seumur hidup


Satu jam saja ku telah bisa
Sayangi kamu di hatiku
Namun bagiku melupakanmu
Butuh waktuku seumur hidup


Lagu : Saat Terakhir
Nyanyian : ST12



Salam sayang,
Isterimu... 


p/s : sayang,antara ramai2 ahli keluarga kita,hanya abah x menatap wajah awak buat kali terakhir...saya xtahu semua tu..saya baru tahu akhir2 ini..dan,adik2 tertanya2 kenapa abah x tgk wajah terakhir awak...dan akhirnya,kami semua mendpt jwpn,bila Ma sendiri tnya pd abah..smua org assume abah xtgk wajah awak sbb takut nnt abah sedih..tp,rupanya,abah xsampai hati nak tgk wajah awak sbb terngiang2 pesanan dari pihak hospital JGN dibuka kain kapan ...so,abah assume,muka awak cedera parah & sbb itu la abah xsampai hati nak tgk..tp,segalanya terjwp bila akhirnya, bila dibuka,awak seolah2 sdg tido...dan, saya puas hati sbb terbukti keadaan awak..sdgkan ada jugak yg berckp di belakang yg mengatakan muka awak cedera parah dsb...dan, kata Ma, btol apa yg saya tulis kat blog,org yg paling sedih ialah ABAH... (ada adik2 yg bc blog bgtau abah&ma ni.. )

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone


Sunday, January 27, 2013

:: Luv APPLE ketat-ketat ::

Ni bukan nak cite ttg buah epal tau..ni nak cite ttg product Apple..aku rasa ramai dah tahu, aku mmg penggemar gadget Apple..nak kata addicted tu xde la sgt...tp,ntah kenapa, dlm fikiran aku cuma ada Apple sj..suatu masa dulu, aku & 'dia' berhasrat nak beli laptop Apple atau lebih dikenali sbg MacBook...tp,bila fikir2, nak beli,biar beli yg puas hati terus..lagipun 'dia' mmg kalo beli sesuatu, mesti pilih yg tgh2 mahalnya..maksudnya, x termurah dan tak termahal..kalo ada 2 pilihan sj,pilih yg termahal la...sbb tu kalo aku nak beli pakaian dia, dia cuma bgtau apa brand dan patern cmne..so,bila aku g kedai,aku tnya yg latest & harga,jgn yg plg murah...(bkn slalu pun.sekali sekala je..)
1st gadget aku keluaran Apple ialah Iphone 3Gs (black) yg hilang masa xcident...planning utk beli dah ada,cuma planning pergi beli je xde..tapi,suatu hari, hp Nokia 6610 aku wat hal...'dia' msg aku "lepas balik kerja ni kita g beli hp baru..." nokia aku tu xdgr..sblm ni dah wat hal..tp,bila time penting dia wat hal,tu yg nekad g beli...beli kat Low Yatt,dlm masa yg sama,'dia' tnya, "awak nak iphone ke blackberry?" time tu demam blackberry...aku cakap aku nak Iphone sbb screen besar utk surf internet..xcely, ms bli iphone tu aku dpt harga murah sikit sbb company kwn kpd 'dia' ada share dgn one of supplier handphone kat Lowyatt tu...so,bila pegi,atau nak dapatkan sebut harga,kami just mention nama company tu..mcm biasa,iphone ni ada 3 pilihan iaitu 16GB,32GB dan 64GB dgn dua pilihan warna iaitu putih dan hitam...so,'dia' pilih 32GB dan warna hitam..tp,malangnya, masa aku xcdnt, iphone telah dicuri..ada yg suggest aku cari balik melalui IMEI bagai...xcely,aku dah register IMEI iphone 3Gs tu tp,location xdpt dikesan.mayb, itu pencuri x ON location atau iphone tu dah innalillah...
Hilang iphone tu x sama dgn hilangnya insan yg aku plg cinta & sayang di dunia ini...kalo iphone hilang,tp, 'dia' masih ada,itu adalah benda plg menggembirakan seumur idup aku.tp,smua itu suda suratan dariNya...dan sudah tersurat 'dia' meninggalkan aku dgn cara begitu...
2nd gadget Apple aku ialah Ipad 2...alkisahnya,lps xcdnt,aku ke hulu ke hilir menggalas beg yg ada notebook tu dgn keadaan bahu masih belum pulih sepenuhnya..ntah kenapa, masa tu, aku lebih memikirkan Ipad berbanding iphone yg sepatutnya aku ganti smula memandangkan pd masa tu,aku cuma pakai hp nokia yg adik ipar aku belikan sbb ketiadaan hp...(time tu blackberry blum dibaiki..)memandangkan budget aku ok sket,so,aku beli Ipad 2 64GB warna putih...(mujo beli yg 64GB sbb ipad ni best utk main games....)kali ni,aku beli kat Apple Mac Studio,Plaza Low Yatt... dgn international warranty 2 tahun...
dan...aku harap aku dpt gadget Apple ke-3 aku iaitu iphone 5.. walaupun skrg lebih ramai yg berminat dan bercerita ttg samsung SIII bagai,tp,hati aku tetap bersama Apple..

ni la nokia yg aku pkai selama lbh krg 5 tahun sebelum berpaling tadah kpd Apple.. (sebelum ni tahu Nokia jer..)
arwah 3Gs..
2nd Apple gadget..luv it
tgk wallpaper sapa tu??
wishlist

p/s : sorry terguna watermark yg trial...ads kt bwh pic tu menyemak jer... :(

Saturday, January 26, 2013

:: Aku & Online Shopping ::

Dulu aku hanya dgr je org bercerita ttg online shopping sbb bg aku, aku lbh selesa shopping brg di depa mata,baru puas utk buat pilihan...tp, skrg, aku mmg boleh dikatakan hantu online shopping...tp, utk brg yg aku minat saja...kalo pakaian, aku kureng berminat, tp, ada jgk terbeli..bknnya apa, sbb takut kalo beli x muat la plop kan??hehehe..kat bwh ni , aku listkan barang2 yg aku suka dan pernah shopping online, termasuk link nya sekali..kot2 la korang pun berminat.. selamat shopping :)

1) tudung AidiJuma - www.aidijuma.com
** boleh refer entry tudung aidiJuma dan tudung aidiJuma 2

2) novel atau buku - www.mphonline.com
** boleh refer entry mph online 

3) casing handphone atau ipad - www.popmycase.com
** boleh refer entry popmycase

** boleh refer entry baajookoo

p/s : testing update blog via ipad :)

Wednesday, January 23, 2013

:: Resepi : Muffin Sweet Corn ::


Resepi muffin jagung ni dah lama aku simpan.. X silap aku,amik kt fb kak Zatushamam...10Q akak..saya share kt cni yer??
Alkisahnya,ms godek2 Ipad,aku ternampak resepi muffin ni yg aku simpan kt notes..bila tgk2 resepi,smuanya ada kat umah..termasuk sweet corn yg dh agak lama aku bli (plan asal nak wat puding jagung)..belek2 expired date lambat lagi,2014..so,apa lg..aku try la wat..wpun resepi kat sebelah,tp,1st trial tu,aku lupa letak telur..hahaha..rasa dah sedap,cuma x nampak cm muffin :) aku sedar aku terlupa letak telur pun time tgh rest lps belasah 3 biji muffin tu...
Kali ke-2 buat smlm,kononnya nak wat dlm bekas yg besar sket...I means,bkn cup muffins la..ha,dlm erti kata lain,loyang :) memandangkan sweet corn ada lg balance,ptg td aku pun buat projek muffin ke-3..kali ni baru la aku btol2 puas ati...so,aku share respi kat cni ye??Selamat mencuba !!!

Bahan A :
2 cawan tepung gandum
1 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh soda bikarbonat
* ayak ketiga2 bahan dan masukkan 1 sudu teh garam

Bahan B :
1 cawan sweet corn (aku main belasah ja..xde sukat2..konon nak rasa jagung tu lebih..hehehe)
1 cawan gula (aku kurang 3/4 ms 1st trial..tp,percubaan kali ke-3,aku masukkan 1/2 cawan je)
1 cawan minyak masak
1 biji telur

1)Kacau atau gaul bahan B hingga sebati
2)Masukkan bahan A ke dlm bahan B,kacau atau gaul hingga sebati
3)Panaskan pengukus
4)Masukkan adunan dlm muffin cup
5)Kukus selama lbh kurang 30 minit..boleh check dari semasa ke semasa :)


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

:: Airmata Pertama 2013 ::

gambar ini la yg membuatkan airmata ini tewas di tahun 2013.. ;(
Sayang,
Saya ingat sy dh ckup kuat utk tempuhi smua ini..rupanya,blum 100% saya dpt menerima perginya awak di dunia ini...
Saya xtahu kenapa,lps subuh td,airmata ni mengalir dgn laju nya bila tgk gambar awak...bertambah sedih bila saya review fb awak.. Lg sedih bila scroll2 ke bawah,hingga sampai ke status date 13/4/2011...ucapan takziah yg di terima di fb membuatkan hati saya semakin pilu...
Bila tgk gambar awak,saya bertanya sendiri,nape awak tinggalkan saya?saya tahu ianya ketentuan dari Ilahi,tp,naluri saya masih blum dpt menerima sepenuhnya hakikat sebenar walaupun saya redha...tp,jauh di sudut hati saya,hanya Allah yg Maha Mengetahui...smoga saya trus diberi kesabaran dan ketabahan dariNya...
Mayb,bermulanya kesedihan saya akibat melayan drama Setia Hujung Nyawa sampai ke subuh...

"Tidak ada insan suci yg tidak mempunyai masa lampau & tidak ada insan yg berdosa yg tidak mempunyai masa depan" - Setia Hujung Nyawa-

Begitu juga kita...masa silam awak,itu hak awak,dan begitu jua sebaliknya.....dan,skrg,masa silam msg2 menjadi sejarah dan rahsia...
Terima kasih sayang,kerana menerima saya seadanya..dan sesungguhnya saya menerima awak dgn sepenuh hati saya...
Andai masa boleh diputar,ingin sekali saya nyatakan pd awak, "awak adalah segalanya bg saya...saya cinta,saya sayang,saya rindu pd awak" *hugs...

P/s : sayang,maafkan saya andai airmata saya td,memberi kesan pd awak di sana..smoga awak damai di sana..alFatihah...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, January 21, 2013

:: All About Batrisya ::

sayang,
ni la Nurul Batrisya, anak buah kita yg plg bongsu buat ms loni... Nurul bermaksud cahaya dan Batrisya bermaksud cerdik atau pintar... ye, sepertimana maksud namanya,begitu la personaliti batrisya sekarang ni... di usia setahun setengah, batrisya dah pandai pakai selipar sendiri dan tahu yg mana kanan dan yg mana kiri..bkn selipar yg ada tali kat belakang,tp, selipar biasa mcm org besar..dan, kalo kaki dia salah masuk kt celah,dia akan alihkan sendiri... dia dah kenal org2 di sekeliling dia... mayb, utk kenal saya agak sukar sbb kdg2 ada,kdg2 xde...dlm erti kata lain, jrg2 jumpa..tp, balik kali ni, dia dah kenal,dan pandai tunjuk ke arah saya kalo tanya "mana mamalong?" kdg2 saya tunjuk gambar awak dlm ipad atau hp, saya akan bgtau "ni ayah long.." ada suatu hari tu, bila asyik sebut nama awak, dia dah pandai sebut, tp, dia cuma sebut "ayoh"...bila saya tunjuk gambar2 awak, bila nampak gambar awak jelir lidah, batrisya pun jelir lidah jgok...nak suko saya tgk gelagat dia...
sayang, 
dulu masa awak ada, kita slalu rindu gelagat Pia & Pikah..skrg, diaorg dh besar,dah sekolah pun..tahun ni darjah 1...ada jugak hal ttg Pia saya nk story dgn awak...tp, ni entry Batrisya :) saya akui, sy selalu rindu gelagat Batrisya..terbayang bila dia berebut Ipad dgn Pia... kdg2 tu, dia dtg kat saya, tepuk2 peha saya sambil tunjuk Ipad dan cakap "nok..nok..." dia nak minta sy tlg amikkan Ipad la tu...lagi lucu bila tgk dia main games...dia pandai main games Subway..dia tahu kat mana nak play, dia tahu lompat..dia suka kalo langgar keretapi...dia akan tepuk tgn...sama jgk games Highway Rider, dia pandai gerakkan Ipad, bila xcdnt,dia akan tepuk tgn... 
sayang,
awak tahu, apa rancangaan tv fevret batrisya??jgn xtahu, dia minat rancangan Money Drop..bila tgk AC Mizal je, terus sebut "drop...drop.." kdg2 dia buka Ipad pun dia touch kat Money Drop..tp, xleh loading sbb bukan time ke udara di tv... bila ada iklan kt tv ttg Money Drop, dia akan duduk depan tv...ada suatu mlm tu, baru2 ni la...time tu Money Drop dah nak abih, bila dia tgk je, dia terus g kat kerusi, dia tolak abih smua benda kat kerusi tu, dia duduk sambil tgn tunjuk tv sambil sebut "drop..."
sayang,
baru ni, time saya nak balik kl, lepas salam,cium Batrisya, saya dukung dia, then saya letak la dia sbb dah nak bertolak..menangis dia... teringat mcmn Pia menangis ms kita nak balik ke Kedah raya 2010...kalo Batrisya hisap susu botol,saya rasa saya dah bw dia dtg KL...semalam kak bgtau, bila tanya "mana mamalong?" dia marah..bila tanya "mana Cik??" dia tunjuk sambil buat mulut muncung donalds duck dia..marah benar Batrisya ko mamalong sbb tinggal dia bkalih.. :)
sayang,
baru ni, saya dan T bawa Batrisya bw balik umah ma tanpa mi dia... 4 malam jgok kitaorg bw balik umah ma..siang ari, bw dia g jumpa mi dia utk isi minyak dulu (susu).. mmg bagus dan cerdik la Batrisya ni...ada 1 malam tu, abah tanya, "mana mi??" awak tahu dia jwp apa?dia jwp "tahu..."tu feberet word dia... dia dah pandai say "no...no..no.." sambil tunjuk jari... bila tanya "sapa nama batrisya angkat tgn..." dia pun dah pandai angkat tgn... mcm xcaya dlm umor baru setahun setengah dia dah faham semuanya...dia pandai sebut "letok.." slalunya,kalo Pia dukung dia, dia xsuka, dia suruh letak...ataupun Pia tgh pegang Ipad, dia suruh letak,sambil tgn tepuk lantai...bijak kan???batrisya pun dah tahu mana mata,hidung,mulut,telinga....sweet sgt....











p/s : syg, tadi awie call bgtau kaki batrisya kena zink..OMG, xdpt sy nak bygkan..td,T dah mms gambar kaki Batrisya,lega sket tgk...

Sunday, January 20, 2013

:: Power Bank ::

Mana lg 1 ni?sepatutnya ada 8 + 1 iphone 5 adapter (yg dpn skali)



Apa tu??bank baru ke??hehehe..xcely,aku ada terbc ttg power bank ni dh lama..tp,mls amik port..cuma arini je terasa nak cari power bank...dalam kpala ni cuma terbayangkan Power Bank Yoobao sbb aku cuma pernah ternampk&terbaca ttg brand ni je...tp,bila aku g Low Yatt td,hatiku berpaling tadah..aku beli yg brand Power Bank sendiri..kenapa?aku pun xtahu kenapa?cuma,salah 1 sbbnya,mungkin capacity dia 20000mAh...Yoobao plak,capacity plg tinggi cuma 13000mAh..nape aku beria amik capacity tinggi??sbb aku nak caj ipad,blackberry,nokia dsb..lgpun ipad punya capacity agak high...harga??rm200..wah..mahal jgk..xmampu aku...tp,dia bg aku last price rm170..aku minta last price rm165 + rm25 (adapter iphone 5-harga asal rm50,dia bg rm30,tp,aku minta rm25- dijual asing sbb iphone 5 baru lagi-katanya)...warranty kedai for 6 months..
Lupa plak nak bgtau,power bank ni fungsi dia menyimpan tenaga elektrik utk kita cas gadget kita without plug in ke plug elektrik...tp,bila tenaga elektrik dlm power bank dah abih,kita kena cas la power bank tu dulu sebelum travel...
Power bank aku beli ni, ada 8 adapter,antaranya,adapter blackberry,sony ericson,iphone/ipad(kecuali iphone5 sbb adapter dia x sama dgn iphone yg lain),nokia (lubang besar&kecik),psp,xsilap aku camera pun ada kot..aku pun xpasti sbb target aku utk caj ipad,blackberry&nokia aku ja :)
So,sapa2 yg slalu travel tu,bolehla dptkan power bank anda skrg...xperlu la cas dlm keta lg... :)

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Thursday, January 3, 2013

:: Seandainya Hidup Ini Semudah Yg Kita Harapkan ::

Inilah dinamakan kehidupan...dan sbg umat Islam yg percaya kepada Allah,kita hanya merancang,Dia yg menentukan...
Begitu jgk kehidupan aku..Dulu,time masih bersekolah,aku berangan2 lps abih blajar sekolah menengah,aku akan menjejak kaki ke U..ntah nape,aku terlalu yakin yg aku akan menjejak kaki ke U..alhamdulillah..aku selamat melanjutkan pelajaran ke UTM,Skudai..walaupun aku hanya ke peringkat Diploma,aku amat yakin dgn masa depan aku..time kt U,aku berangan bila aku dh grad & keja..mmg utk mendapatkan keja agak sukar dgn hanya berbekalkan diploma sdgkan time tu terlalu ramai ada ijazah...bermula dgn keja sementara,dan kemudian berjaya menjadi staff salah sebuah bank di KL,sdr tak sedar umo aku pun makin meningkat..Ye,mmg time tu aku ada kwn2 lelaki,tetapi xde seorg pun yg betul2 membuka pintu hati ini..sehinggalah pada minggu ke-2 ramadhan 2006,aku berkenalan dgn insan yg amat perfect di mata aku...siapa lagi kalo bukan Sharpan Che Soh...perkenalan kami amat smooth,hinggakan mak aku yg cerewet tu pun xde byk tnya ttg 'dia'...bygkan,mcmn aku nak kenalkan 'dia' kpd parents aku sdgkan time tu,'dia' dh xkeja dan cuma berniaga..mayb,ini dinamakan jodoh,hati aku amat yakin utk hidup bersama 'dia'...kami pernah berbicara ttg perkenalan kami yg amat smooth ini... &kami terfikir mayb,ANAK adalah antara dugaan kami...rupanya,ada dugaan lebih besar,tp,ini bkn dugaan utk 'kami', tapi,dugaan utk aku...selama 29thn lebih aku hidup di dunia ni,sedang aku tgh countdown utk msuk 3 series on 22 mei 2011,aku diduga dgn dugaan yg amat besar,apabila 13 April 2011 , 'dia' pergi tinggalkan aku buat selama2nya...
Suatu masa dulu,aku mengharapkan skrip kehidupan aku berakhir dgn happy ending..tatkala aku kehilangan 'dia',tak mungkin hidup aku akan berakhir dgn happy ending...aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana skript kehidupan aku starting 21 Mei 1981 hingga 12 April 2011 adalah skript terbaek & amat membahagiakan aku...start 13 April 2011,aku rasa skript kehidupan aku amat membosankan...kerana,aku mengimpikan kehidupan aku akan berakhir bersama 'dia'..aku pernah membayangkan aku & 'dia' mengharungi hari2 tua kami bersama andai kami ditakdirkan tidak punya anak...
Aku membayangkan,kenangan2 indah kami,andai baby yg aku kandung pada thn 2008 selamat dilahirkan,tentu skrg kami sdg berbahagia bersama anak kami,dan mayb kami jugak akan sibuk menyiapkan anak kami ke alam persekolahan.andai anak kami lahir,tahun ni,anak kami akan masuk umor 5tahun...tentu 'dia' sdg sibuk merencanakan utk kehidupan kami sekeluarga..tentu 'dia' sdg bekerja keras utk kami anak beranak...
Ternyata,Allah lebih mengetahui yg terbaek utk kami...sesungguhnya,hati aku saat ini masih utk 'dia'... So,andai ada kwn lelaki yg cuba mendekati aku atas alasan lebih dari seorg kawan,harap maaf,mmg aku akan cuba jauhkan diri walaupun selepas itu niat mereka utk kembali berkawan...aku lebih rela hilang kawan...
Sayang,semoga awak damai di sana & kita akan berjumpa semula di Jannah...aminnnn 

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Wednesday, January 2, 2013

:: Tuhan Jagakan Dia ::

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tahu kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku


Walau ku tahu kau takkan sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadmu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku, kan tetap milikku
Aku sungguh sungguh mencintai
Sungguh menyayangi setulus hatiku


:: Azam 2013 ::

Entry ke-2 utk 2013 ni...ada sikit pembetulan :) dlm entry yg lps,aku ckp aku xde azam apa2...tp,baru aku ingat,sebenarnya,selain dr melangsaikan utang skit2, azam aku adalah utk jogging...
Sayang, dulu kita slalu plan nk jogging kan?tp,xpernah sekali pun plan tercapai..sbb?sbb tido lebih penting bg kita kan :) lgpun alasan yg sy slalu belikan,sy xde kasut utk jogging..hehehehehe... Cmne buleh rasa nak jogging?salah 1 sbb ialah,tiap kali jupa doc diabetes,dia slalu tnya ttg exercise :) dan kebetulan semalam pegi Sunway Putra Mall..dan ternampak banner ttg sales barangan sukan like Adidas,Puma,Nike dan seangkatan dgnnya..aku pun terbeli kasut utk jogging...harga asal kasut aku beli tu rm220,after less,rm99 sahaja... :) Sales tu sampai april 2013,kata cina cashier tu..lps tu,Sunway take over utk wat Cinema..kalo xsilap telinga aku dgr la :)
Harap2 azam utk jogging 2013 ni tercapai :) wish me luck...
.
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

:: 2013 ::

Selamat Tahun Baru 2013 to all bloggers and followers... Semoga smua azam lama&baru akan tercapai...aminnn...
Azam aku??errmmm...secara jujurnya I have NO azam...azam lama??pun xda..eh.eh..azam 2012 ada jgk...antaranya ialah g umrah...alhamdulillah..sayang, saya dh g umrah..alangkah gembiranya kalo dpt pegi bersama awak... :( selain dari g umrah,utk bebas dari utang..ermmm...sayang,bg org yg xtahu mayb diaorg anggap saya berkira,utang dgn adik beradik pun nak berkira...bercakap mmg sng..mengharungi seorg diri tanpa suami dan sbg seorg pompuan,amat perit sbb suami ialah segala2nya bg aku... Masih ada kata2 yg menganggap aku jeles dgn kehidupan mereka...plis la... Aku skit xheran pun..yg penting bg aku ialah, idup aku..
Secara jujurnya,thn ni pun aku xde azam..cuma nak reduce utang.. :) semakin bertambah tahun,semakin sedih aku rasakan..kenapa?sbb,ini bermakna,semakin lama 'dia' meninggalkan aku..kalo last year,2012,kalo ada org tnya ttg 'dia',aku bleh jwp,'dia' dah pergi tinggalkan aku tahun lps,means,2011..tp,tahun ni,kalo ada masih bertanya,aku kena jawap,'diak dah pergi tinggalkan aku tahun 2011,No More last year..semakin sedih sbb aku makin sedar 'dia' semakin menghilang dari aku... :(

" HEPI NEW YEAR 2013 "


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone