Tuesday, October 14, 2014

:: Maafkan Jika Aku Tak Sempurna ::

bkn nk cite ttg citer kt tv3 tu...tp, mata ni xnak lelap wpun berkali2 menguap.... sambil baring dpn tv, mengadap pintu masuk umah, fikiran ni membygkn andai "si dia" balik...1st thing tentu aku peluk dia, sambil ckp " syg,lama dah sy tunggu awak blk.. " kemudian fikiran ini membw aku ke kenangan di hari pernikahan kami...everything was smooth, difficult thing is when u left me... kemudian fikiran aku membw kenangan bila pg nk g keja,kalo aku merajuk,mesti aku xpeluk dia bila naik moto... tp, dia akan pegang tgn aku heret utk peluk dia...bila ego aku menguasai, aku akan lpskn perlahan2 pelukan...dia x putus asa, akan tarik blk tgn aku,tp kali ni dia xkan lpskn tgn aku...OMG i miss u damn much.....tu je entry kali ni.. ok bai....

Thursday, October 9, 2014

:: Faris bin Shariful ::

sayang, ni la wajah anak buah baru awak... Faris bin Shariful diberi nama... dilahirkan di Hospital Kota Bharu seberat 3.8 kg secara normal pada 24 September 2014 iaitu 9 hari sebelum befday Papa dia... so, hadiah paling bermakna utk Papa dia tahun ni... rasa2nya iras muka Papa dia ke Mama dia?
















Saturday, September 27, 2014

:: New Born 24 September 2014 ::

entry ni khas utk ahli baru keluarga Che Soh & Maznah ... hehehee

Sayang ,
22 September 2014 sepatutnya due utk anak baru awak... tp, dia belum puas dok dlm kandungan ibu dia kot..so, anak buah baru awak lahir pada 24 september 2014 pada pukul 7.52 ptg seperti yg Epu anta kt whatsapp group...ye, anak buah baru tu adalah putera sulung Epu & Sah...anak buah ke-8 sebelah awak...dan anak buah lelaki yg ke-3...nama??Epu belum umumkan lagi...alangkah bahagianya kalo awak & ma masih ada...tentu kebahagiaan kita berlipat kali ganda kan??mayb, time ni kita dah ada zuriat jgk??sape tahu kan?namun, kuasa dariNya melebihi apa yg kita rancang...saya belum balik tgk lg anak buah baru kita tu...nnt sy balik saya bgtau dia ada seorang ayahlong yg xsempat dia tgk&jumpa ye??errm...xtahu nk cakap jgk iras sape anak buah baru awak tu..tgk gambar mcm muka ibu dia..tp,bibir mcm bibir Epu..nnt tunggu bb bsr sket kita tgk la mcm siapa..hehehe..mata tau bulu mata lentik mcm saya & anak mata cokelat mcm ayahlong dia....hahahaha (verangan)..






p/s : syg, nak bui hadiah gpo terr ko anak buah baru awak???

Sunday, August 31, 2014

:: Happy 7th Anniversary Sayang (31/8/07 - 31/8/14)



Dah lama xde entry…hati meronta2 nk menulis tp, no mood..no idea …rindu hati ini masih seperti dulu…malah makin rindu…



Assalamualaikum sayang…

Anyway,Hepi 7th anniversary sayang… 31 Ogos 2007 – 31 Ogos 2014… sayang…awak tinggalkan saya selepas 3 tahun 8 bulan 13 hari sy sbg isteri awak…awak tahu?skrg dah hampir sama tempoh kita bersama dgn tempoh awak tinggalkan saya…dah 3thn 4bulan 17hari awak tinggalkan saya…sy sendiri xtahu mcmn sy dpt tempuhi semua ini sampai ke saat ini… semoga episode cinta kita akan bersambung di Jannah nanti..insyaAllah…terima kasih sayang sebab sudi menjadikan saya sebagai tanggungjawap awak…terima kasih kerana menjadikan saya sebagai suri di hati awak…terima kasih kerana membahagiakan saya..sedikit pun xde rs sesalan hidup bersama awak,malah bangga kerana awak melengkapi hidup saya & saya melengkapi hidup awak…indah & manis hidup bersama awak x dpt saya gambarkan…ingat lagi kita pernah berbual tentang perjalanan hidup pertemuan kita bermula dari perkenalan yg pd asalnya tak diduga,disusuli pertemuan seterusnya yg dirancang oleh Fiza & Epu.. mustahil utk saya lupakan, perjalanan sgt lancer..berkenalan bln Oktober 2006,bertunang bln Disember 2006 terlalu cepat saya buat keputusan..tempoh pertunangan agak lama iaitu 24 Dec 2006 & disusuli 8bln kemudian baru diijabkabulkan & bermula fasa baru hidup sy yg segalanya ditanggung oleh awak sebagai suami...

Syg, insyaAllah pagi nnt kitaorg(saya,idey,T&husband , ciklah sefamily  & mayb Idi & family) akan pegi berkelah kat ….oh..alangkah bestnya hidup ini kalo awak ada bersama..tp, sy tahu, kalo cuti cmni mesti xsempat planning apa2, kita akan blk kg…xmustahil andai awak ada saat ni,kita akan balik Kedah….

Syg, anak2 sedara kita dah besar2…opps…syg,x lama lg kita dpt anak sedara baru…dgr2 kabar boy….mmg sejak bini Epu pregnant lg sy mcm rs bb boy…mesti bertambah hepi kalo awak & ma masih ada… syg, ms mula2 epu bgtau dia bakal jd bapa, dia bgtau perasaan dia  terlalu gembira & berasa nak call awak bgtau dia bakal jd bapa…dia nak kongsi saat bahagia itu bersama awak..tp, alangkah sedihnya bila back to reality, kenyataan nya awak dah meninggalkan kami selama2nya…semoga kita berjumpa di Jannah nanti..insyaallah…

Syg, kat dunia skrg, especially Malaysia, mcm2 berlaku skrg syg…plg terkesan ialah kehilangan pesawat MAS MH370 dan diikuti kejadian pesawat MAS MH17 yg terhempas..astagfirullah….sayang, awak tahu, perasaan sebak sy bila tgk upcara pengkebumian jenazah mangsa MH17 xdpt sy ungkapkan…lgpun sy pernah lalui saat kehilangan awak & sy pasti sesungguhnya pasti perasaan ahli keluarga magsa juga begitu…Cuma bezanya saya dpt menatap wajah terakhir awak sebelum jasad awak  kembali ke tempat asal …& Alhamdulillah jenazah awak sempurna…

Syg, saya ingat lg dlu awak pernah ckp, suruh la Mat (adik saya) beli kereta sbb kalo kita balik dgn flight sng sikit ada transport…skrg,bkn Mat je dh ada keta sendiri, Cekkana pun dah beli keta & yg plg sy xsangka saya naik kereta  yg dipandu oleh Cekkana…mcm xcaya pun ada…kalo awak ada……mesti raya tahun ni meriah….syg…awak tahu x, tok sedara(perempuan) sy yg kita g melawat ms kali terakhir kita baliki Kedah bersama tu masih ingat awak pernah g melawat dia time dia sakit….dah 2x dia ckp benda yg sama…dia ckp awak dtg sekali melawat time tu… sdgkn,mak bgtau tok sedara (tokcik) tu xberapa nk ingat  sgt…tp,xsangka dia ingat awak pernah dtg melawat dia wpun tu kali pertama & terakhir awak pergi….

Syg, rumah hantu (umah buruk) depan umah kita sewa ni dh diruntuhkan & skrg dlm proses buat rumah baru…segalanya..semuanya terlalu byk berubah syg…ekonomi skrg makin teruk....kalo dlu sy xkisah sgt sbb sy ada awak..sy xpernah runsing xde duit…sbb awak ada..kdg g keja pun terlupa bw duit…ye..sy dpt duit belanja dr awak setiap hari…dan sy xbw byk duit..plg byk RM10 sampai kan kdg diaorg minta sumbangan pun sy xde cash..hehehee..kdg pinjam duit dgn Nira sbb xbw duit belanja..lupa nak ambik…kdg bila fkr blk,mcm ayah g anta anak g sekolah..awak akan bg duit belanja lepas sy turun dari moto…hehehee…syg,sy masih biarkan jeans awak tergantung di tempat asal…saya masih belum basuh comforter terakhir …

Syg, xsedar dah subuh…belum tido lg…pagi kakre nk g picnic… okla syg..nnt sy updates lg apa yg kitaorg buat hari ni ye???assalamualaikum..alfatihah syg…semoga awak damai di sana....aminnn...

p/s : sayang,abelo ada sini..dh lbh 2minggu rasanya dia kt cni...hilangkan puah bkalih ..xsangka kan anak buah awak yg sulung ni dah abih blaja..masih mcm dlu syg,dia masih minat dgn bola jah...baru ni ternampak status wechat dia, dia mengharapkan awak masih ada menemani dia tgk bola bersama2.... 

Tuesday, July 1, 2014

:: Astro Circle ::

hye uolls... saje nk share.. xcely dah lama aku xpernah buka bill astro.. yg aku tau byr online dgn amount RM150 setiap bln...since bil harga lama mmg aku byr RM150/month sbb nnt bila aku sesak aku just byr partial je...hehehee..sama mcm byr keta jgk.. ntah nape, bln ni aku tergerak nak buka bill...dan aku terperasan ada link www.astro.com.my/astrocircle 

sorry..pic kurang memuaskan
 aku pun sesaja buka web tu... 1stly kena la register Astro akaun dulu..so,pd sesapa yg dah ada just log in je.. nnt korang boleh tgk korang punya point mcm pic kt bawah ni :

tgk tu..point aku dah tinggal 10 point..hehehe..lepas aku redeem...nak tahu apa aku redeem??jap ye..surprise..   




boleh tgk kt cni mcmn point yg Astro bagi..bg customers yg baru 2-3thn = 40 points, 3-5thn = 50 points, 5 thn ke atas = 70 points..dan ada lg pecahan points bg setiap pakej langganan...

ni antara yg boleh di redeem...

sempena World Cup.. canteeekk...

macam2 ada....


jeng..jeng..jeng... ni yg aku redeem..tp belum sampai lagi...


jom pakat2 check point masing2....

Sunday, June 29, 2014

:: Ramadhan 1435H/204M ::

Salam Ramadhan kepada semua...agak lama tak mencoret di cni... Alhamdulillah...syukur kepada Allah swt kerana dengan izinNya aku masih bernafas di dunia ini & sekali lagi bertemu Ramadhan al kareem.... subhanallah..
Ramadhan 1345H/2014M adalah ramadhan ke-4 aku tanpa diri si dia...allahuakbar...hanya Allah yg tahu betapa rindunya aku pd si dia... semoga si dia tenang & damai di sana..insyaallah..aminnn...
Syg,tahun ni Jln TAR sunyi tanpa anak Che Soh... nmpk gayanya xde seorang pun dpt tapak tahun ni... saya cuma ada pada hari Sabtu (pasar malam) sj...dan hari2 biasa,insyaallah, masih di masjid india...
Langsung xterfikir ttg persiapan raya seperti tahun2 yg lepas...


Sunday, March 30, 2014

:: PERMOHONAN LESEN PENJAJA SEMENTARA BAZAR RAMADAN TAHUN 2014/1435 HIJRAH - JALAN TAR ::

Pejam celik pejam clik rasanya baru je raya..rupanya dah nak pose smula...oh masa, begitu cptnya kau berlalu... semoga makin cepat masa berlalu, cepat aku ebrjumpa dgn 'dia' di Jannah...aminn....
Untuk makluman semua, PERMOHONAN LESEN PENJAJA SEMENTARA BAZAR RAMADAN TAHUN 2014/1435 HIJRAH bagi lokasi under DBKL bakal bermula pada hari Selasa, 1 April 2014.. Semoga ada rezeki aku tahun ni...aminnn.


 

untuk keterangan lanjut anda boleh layari Laman web DBKL
 
 

p/s : semoga ada rezeki aku tahun ni..aminn... Selamat Mengundi...

 

Thursday, March 20, 2014

:: Al-Fatihah ::

Doa Ketika Melihat/Melawat  Jenazah

Subhanal hayyil lazi la yamutu. Allahummagfir lihazal mayyiti warhamhu wa anis fil qabri wahdatahu wa gurabatahu wa nawwir qabrahu.

Ertinya: “Maha suci Zat Yang Hidup yang tidak akan mati. Ya Allah, ampunilah mayat ini dan sayangilah dia, dan temanilah dia di dalam kesendirian dan keasingannya di dalam kubur, dan terangilah kuburannya.”


 Sayang,
12/2/2014 (Rabu) - paknjang telah meninggal dunia pada usia 74 tahun.. masih terngiang di telinga saya, awak pernah pesan, kalau paknjang sakit atau demam, awak minta keluarga saya kt kg inform kita sbb , awak ckp, kita kena balik Kedah kalau abah,mak,paknjang atau ahli keluarga di Kedah sakit atau ada apa2 musibah..yg membezakannya ialah, saya seorg diri.. sayang, time paknjang skait haritu,abah,idey&madik ikut sekali balik Kedah...alhamdulillah..semoga ukhwah ini berkekalan..aminnn...

15/3/2014 (Sabtu) - baru sebulan arwah paknjang meninggal,sekarang arwah tokwan pulak menyusuli...berita yg diterima seolah2 xdpt diterima akal sbb xder khabar berita tokwan sakit...penyebab kematian tokwan mayb xdpt diterima akal tp, qada & qadar telah mengatasi akal manusia...



p/s : semoga roh-roh insan yg saya syg ditempatkan dikalangan org beriman, terutamanya, si dia yg masih bertahkta di hati ini, Almarhum SHarpan bin Che Soh...aminnn...

Thursday, March 13, 2014

:: Doa untuk orang yang sudah meninggal dunia ::


اللهم اغفرله وارحمه وعافه واعف عنه وأكرم نُزُله. ووسع مُدخله. واغسله بالماء والثلج والبرد ، ونقه من الخطايا كما ينقى الثوب الأبيض من الدنس ، وأبدله داراً خيراً من داره ، وأهلاً خيراً من أهله وزوجاً خيراً من زوجه وأدخله الجنة وأعذه من عذاب القبر ومن عذاب النار

Ya Allah, ampunilah dia, kasihilah dia, maafkanlah dia, muliakanlah tempatnya, luaskanlah tempat masuknya, mandikanlah dia dengan air, salju dan embun. Sucikanlah dia dari segala kesalahan sebagaimana pakaian disucikan dari najis. Gantikan untuknya rumah yang lebih baik dari rumahnya, gantikan untuknya keluarga yang lebih baik dari keluarganya, gantikan untuknya isteri (pasangan) yang lebih baik dari pasangannya. Masukkanlah ke dalam surga dan lindungilah dia dari azab kubur dan azab neraka.

:: Resepi Sayur Lemak Putih ala Kelantan ::

Aduyai..tajuk entry x henggat...mcmla awak tu pro sgt memasak...hikhikhik... alkisahnya, time blk klate aritu, abah a.k.a bapa mertua nak mkn sayur lemak..madik tnya "kyusz pandai buat sayur masak lemak??" dlm hati "kyusz ni mkn pandai, bab masak ni slalu kena google dulu sblm msk.." di usia yg muda ni, sbg menantu kpd anak sulung,tapi menantu ke-3 (ikut thn kawin) dan menantu perempuan ke-2(ikut thn kawin) dan menantu ke-4 ikut umur mmg malu bab masak ni..yg aku tahu mkn kat luar atau beli lauk dah siap... xcely, aku x confident nk msk utk org yg lebih tua sbb selera lain2...dulu xpe la, arwah Ma yg selalu masakkan, bgtau je nak mkn apa...tambahan plak aku asal dr Kedah (masakan kedah sendiri pun xpandai, inikan plak masakan kelate..huhuhuhuhu).. Ya, ms 'dia' ada aku slalu jgk msk tp on weekend je la... tp, simple2 je la mcm singgang ikan, sotong rebus itam, ketam masak lemak cili api, tu antara feberet dia wpun ketiga2 masakan tu aku x mkn sgt..singgang ikan & ketam masak lemak cili api tu aku mkn tp, kalo ada lauk lain, mmg xsentuh sgt..kecuali kuah...kalo ketam tu, kalo aku letak ekntang, aku mkn kentang je, aku mls nk kopek isi ketam..huhuhuhu..sama jgk dgn udang, aku mls kopek kalo udang yg masih berkulit...cthnya dlm char kuey teow,tp, yg peliknya, aku akan kopek kulit udang kalo dia ada, tp , bkn utk aku mkn, aku bg kt dia...mmg seklai fkr pelik jgk aku ni..hehehehe...
ok, fine..berbalik pada sayur lemak ala kelantan tu , kau ingat2 lupa + madik tlg ingatkn resepi..lgpun, ms aku mula2 smpai kt kg aritu, Kak ada masak sayur lemak jgk..yg aku ingat pesanan kak, santan kena sentiasa kacau sbb takut santan berketul2..so, jadikan sayur lemak kami...hehehehe...lg 1, aku failed bab seasoning...aku perlukan org lain rasa...tp, kalo kt umah, sorang2,bantai je la...
Ni resepi yg aku copy paste & edit ikut cara aku masak aritu.. 

Bahan - bahan

Gambar Hiasan
  • Sayur ( Sawi, Kobis, Lobak Merah, Terung, Petola (atau pape sayur yang anda suka) - hiris ikut suka **aku suka letak putik jagung,kobis bunga , sbb tu je sayuran y g aku boleh telan...
  • 1 labu bawang besar - hiris halus
  • 2 biji bawang merah (jika kecil) memadai 1 jika besar - dihiris halus
  • 2 ulas bawang putih - hiris halus
  • 1 biji lada merah/hijau
  • seekor ikan kukus/bakar (ambil isi sahaja dan ditumbuk sedikit) **kalo ada smua ikan dh tergoreng, boleh je amik & tumbuk
  • secukup santan
  • garam secukup rasa

Cara memasak :
  •  masukkan santan dalam periuk, sambil2 kacau, agak mendidih, masukkan sayur2, masukkan dgn sayur yg memerlukan masa agak lama utk empuk seperti batang sawi,terung, petola, putik jagung kemudian baru diikuti kobis bunga, carrot atau sayur yg agak cepat empuk...
  • campakkan bahan2 lain & masukkan perasa....DONE

p/s : kalo 'dia' ada mesti aku boleh jadikan salah satu menu masakan aku :(

Friday, January 17, 2014

:: Batrisya Jujurlah Sayang ::

video

video

video

video


p/s : sayang, awak xgeram ke kalo tgk bdk kecik ni?? mesti tiap2 minggu blk kg kan?? 

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Monday, January 13, 2014

:: Warkah Buat Yg Tersayang (3) ::

Selamat tahun baru Sayang...hampir 3tahun awak pergi tinggalkan saya..apa khabar awak di sana ye??sy doakan semuanya baik2...saya tahu,xckup doa,sedekah yg sy mampu berikan utk bekalan awak di sana..tp,saya cuba yg terbaek..
Yang, sbnrnya sy kena g spital esok,amik darah(mujo xyah posa) tp,dr pkol 1.30am td sy cuba pejam mata,tp,mata ni xnak plak tdo..bgn bsuh pinggan jap(sket je pun ada kt sinki),msk nasi,kononnya nk buat nasi goreng pg esok(kalo rajin)..hehehehe...
Syg,
Kekusutan selami ni,nmpk ada kesan sinar yg baik..alhamdulillah...semoga berkekalan..aminn
Yang,
Bln lps,21 Disember 2013 Epu dh bergelar suami org..dgn sape?hehehe..tentu awak xsangka sbb jodoh dkt..dkt lubuk jambu tu je yang..dkt kn?jodoh plg dkt dlm adik2 bradik awak...bak kata org,"kentut pun boleh dgr"HaHaHa...Yang,mcm yg sy pernah ckp kt awak dlu,saya tngu bila la si Epu ni nk kwin,konon nk tlg wat persiapan bagai..tp,nmpknya wrong timing..sbb sy pn xbrapa nak ada time tu...sy cuma tlg siapkn goodies je..goodies pn sy beli kt kl je..survey punya survey bkn main cr utk save budget,last2,mls fkr,yg dekat pn xpe compare nk g cr jauh yg xtahu tempat,kos minyak,perjalanan lg..biarla mahal sket asalkn xperlu redah smua tu...yg penting apa yg sy nak sng utk sy g beli :)
Alhamdulillah,smuanya dh selamat...mesti lg best kalo awak ada,ma ada,mok ada...mesti lg meriah kn?yang,bila ingat2 blk,malu sy yang,boleh plak menangis lps Epu akad nikah...gara2 msg2 senyap,tumpu perhatian,suasana yg sunyi,mula la sy tringat awak,lg sedih ingat ma plak..tambah lg kuat hujan airmata ni bila madik pun dh merah matanya sbb tringat kt ma..yang,nakal Epu,lps dh selamat smua,dia salam abah,awie,idi,kak,ada plak dia nk salam sy...I say NO..bkn NO ecely NOT NOW sbb dia blum batal air sembahyang lg dgn isteri dia..hehehehe...biarla awak xde ms tu,tp,bg sy awak sntiasa ada wpun di mana saya brada kn??
Sayang,
Awak tahu?tahun ni 2014 tahun kenaikan harga brg..minyak,tol,brg2 lain pun smua naik..dlu kalo sy g NSK,penuh 1 troli baru lbh krg RM100,skrg penuh 1troli blum tentu ckup RM200..lebih confirm..nmpknya tahun ni,thn msk&mkn di rumah..bercuti pun di rumah...baru ni Idey bgtau sy,kt Masjid India pn rmai yg bg sewa je kedai&ada jgk yg ade penyewa...best kn awak xperlu lalui smua ni?errmmm..tp,apa yg awak lalui di sana ek?sy slalu tertanya2 mcmn awak kt sy?dlm stiap doa sy pasti ada doa utk awak&kita...aminnn...
Sayang,
Anak buah awak yg xsempat awak tgk,Batrisya,cerdik sungguh la...kecek mace oghe tuo la..kalo awak ada,mesti awok rindu sokmo dge dia..dia nak mari kolopo..kalo awak ada,sy berani bw..sbnrnya sy berani jgk bw dia skrg ni pn kalo kak&abe man bui,tp,mesti sesapa yg nk bw kitaorg dtg KL xberani jgk..mesti mcm2 dia fikir bw anak org ni,wpun anak sdara sndiri...dulu awak oyaq Pia&Pikah woklaq,tp,Batrisya lg cerdik&woklaq...geram sungguh kalo tringat dia...dlu xrmai pakai smartphone jd,kalo byk gmbr bdk2 ni mesti dlm tlipon awak atau sy..tp,skrg zmn smartphone blako awok tahu?smua adik2 ada hp canggih..jd,hp sy,limited la gmbr bdk2 sbb sy mls pegang...Batrisya pantang nmpk sy tnya Ipad..dia tido lmbt,kdg Mi dia tdo xkabar dh,Batrisya xtdo lg...hahahaha..kalo bg Ipad,dia main smpai abih bateri...kalo dia main,yg lain xleh sentuh..smua mengalah..Miqdad,Amin,Pia&Pikah kalah dge Batrisya...HaHaHa...
Syg,
Puah la kehidupan hari2 sy tanpa awak..sunyi...kdg sy fikir,kalo la ms awak ada,sy xkeja,tentu sy akan msk utk awak hari2 (ye ke??) Mesti byk ms sy dgn awak..
Syg,
Lagi 2minggu insyaallah sy balik Kelantan sbb Ila moksu nikah..mesti awak xsangka jodoh Ila pun dkt je..hehehehe...yang,sejak awak xde,rumah binjal ada kenduri sokmo...start dr kenduri tahlil awak,kawin awie,kawin T,tahlil Ma,kawin Epu plak...lps ni dpt rmai la anak buah baru...hehehee...
Syg,
MokTeh Dah pun dah meninggal baru ni..sebelum kenduri Epu...alfatihah...
Syg,
Semakin lama sy semakin rindu pd awak...kalo bleh sy xnak tahu hal di luar sana..xnak kenal org2 baru diluar sana..saya takut sy akan makin lupa pd awak...
Syg,
Kt fesbuk sy ada group insan2 senasib sy..kami bertkar crite,berkongsi mslh,ada yg dah jumpa jodoh baru,bg saya mayb bila mereka jumpa jodoh baru tu bermaksud,arwah suami mereka yg sblm ni ada jodoh sementara..mcmn plak dgn kita?adakah kita jodoh sementara atau jodoh kekal ke Jannah?hanya DIA yg Maha Mengetahui..semoga apa yg kita harapkn menjadi kenyataan di sana nanti..sy ingin menjadi ketua bidadari utk awak di syurga nanti..aminnn
Syg,
Sy rs lapar la plop...tp,mcm nk kena tdo..takut esok xterbangun... :(
Alfatihah & semoga kita berjumpa di syurga & di dlm mimpi2 ...aminnn


P/S : baru tringat,smlm sy mimpi awak..skjp je pun..dlm mimpi sy tu sy bgtau awak sy apply Tekun..awak tnya dh dpt ke blum?berapa?tu je scene yg awak dtg smlm..neway,10Q Ya Allah sbb hadirkan 'dia' walau sekejap...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, January 10, 2014

:: Selamat Pengantin Baru Epu&Sah ::

restu dr seorg bapa....
pelukan seorang anak slps bergelar suami
batal air sembahyang
bermulalah tanggungjwp sbg seorg suami&isteri
bersama biras baru
ciuman seorg suami
bersama ayahanda
si pari2 yg byk kecek
kasih seorg abg
next...
sabar menanti
senyuman bahagia...
suami & isteri
raja sehari...
makan beradab....
tuan tanah & pengantin...
menantu & anak Che Soh (yg dah kwin). :p
Dulang girls...
mak dara menyelit bersama anak2 dara..
wt niece..
Shariful & Hapsah
credit to Kakak for tis best snap.. *** my fav pic..nice..
wt pengantin after akad nikah
ucapan tahniah drpd si adik kembar....eeh...adik ke abg ek?? :p



the best pic ever.....

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|


Syg,penutup 2013 awak dpt adik ipar baru,sy dpt biras baru...Ye yang,akhirnya pada 21 Disember 2013, Epu a.k.a Cikgu Pu a.k.a Bob Putat selamat jd suami kpd Hapsah bt Saari..xsangka plak jodoh Epu dkt ja..jodoh plg dekat dlm kuarge anak2 Che Soh buat ms skrg :)
Yang,awak tahu kn lama dh sy tngu saat ni,tngu siapakah bakal isteri Epu..finally...tp, errmmm...lps je Epu akad nikah,sy rs mcm nk ja bgtau awak..sy bygkn kalo awak ada time tu...sebak hati ni bila bygkn awak ada..dan,xperlu sape2 tnya sy andai tiba2 sy sebak&menitis airmata ni,itu tandanya saya sdg membygkn awak ada di saat suka&duka yg kami lalui di sini..bertambah kuat sedih ni,bila bygkan Ma jg ada bersama terutama saat2 bahagia anak2nya...
Kepada Epu&Sah : kak yusz doakan semoga kekal hingga ke Jannah&dpt melahirkn zuriat cpt2 sbb xsabar nk tgk anak buah baru..bila tok kadi melafazkan "sah" (kebetulan nama pengantin pompuan jgk Sah :) ) maka bermula kehidupan kalian berdua sbg suami isteri..bg isteri,mudah bgnya utk mendpt ganjaran pahala..selain ikut perintah Allah,taat pada suami,apa jua yg dilakukan pd suami ada ganjaran pahala..itu kelebihan org berumahtangga...dan,kyusz yakin,kalo abe pe ada,dia antara org yg plg gembira&tentu dia nak lihat adik2 dia berjaya&bahagia dgn psgn msg2...

Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone