Thursday, September 6, 2012

:: Harga Petrol RON97 Naik ::

Xde ribut, tiba2 entry ttg isu semasa...hahaha..apa??harga RON97 naik??ermm..ada aku kisah naik ke turun??aku ni cuma pakai moto je, tu pun area Selayang je..nak ke BBS pn xbrani,main area jln kt umah aku,ke umah Ciklah,psr borong..tu je la..
Xcelu,masa 'dia' ada pun,kitaorg xde la amik port sgt naik ke turun harga minyak ni..wpun kami mmg guna RON97..bila diumumkan harga minyak akan naik start tgh malam,maka stesen2 minyak akan dipenuhi dgn kenderaan yg inginkan harga sblm kenaikan terakhir sblm harga baru..bgus la jgk sbb boleh save duit..tp,brapa lama minyak dlm tangki tu boleh bertahan??esok2 kena isi jgk dgn harga baru kan??sanggup ke Q pjg2??rasa cm bazir masa la plak..
Sbnrnya bknnya point aku nak sgt bercerita ttg harga minyak ni (yg aku sndiri xpasti brapa harga semasa ??) ,point aku ialah 2nd entry post via BB..sayang, kalo awak ada,mesti awak bangga dgn apa yg terkini via your BB ni kan??bermula dr nak berBBM & FB pun xpandai masa mula dylu,skrg,siap bleh berBlog la yang...dunia makin maju dgn teknologi,tapi makin mundur dgn gejala2 sosial & kealpaan manusia ttg akhirat...
Wah..entry kali ni lbh pjg..bak kata nur, mawarnafastari mcm main mesej la plak..agreed... I like...


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

2 comments: