Monday, June 18, 2012

:: RINDU BERTANDANG LAGI ::

Ya Allah,hingga ke saat dan ketika ini,aku masih blum dpt menahan airmata ini mengalir saat aku teringatkan 'dia'...dh lama ia tak mengalir,tp,lps mengundi tapak pasar ramadhan jln TAR, ia mengalir kembali...& malam ni pun ia mengalir lg..terlalu rindukan 'dia' aku cuba menatap gambar2 dia,sbb rs dh lama x layan gambar2 'dia', tp, br je 4,5 kpg, airmata ini makin laju mengalir...sbb dh lama ia xmengalir??sbb aku dok kt kg la...air mata ini seolah2 malu utk mengalir bila ada org di sekeliling aku...sayang, sejak awak xde, mcm2 sy terfikir, bkn sj masa depan saya, family kita juga...termasuk pikah... insyaallah,mcm2 dlm planning saya andai diizinkan olehNYA....sayang, anak buah kita si batrisya dh besar la syg..dh boleh jalan...mesti awak suka layan dia kalo awak ada... baru2 ni kak & abe man botakkan kpala batrisya sbb rambut dia x cantik...bila dibotakkan, abelo aliff oyaq ko kak, kepala batrisya mcm kpala awak bila botak...smoga batrisya akan bijak mcm awak jgk....
sama tak???
 pia sgt cerdik la sayang...mesti awak xkan kering gusi kalo bual dge dia... sayang, asha dpt sambung belajar kt uitm machang.. sayang,sy masih bertanya pada diri saya sendiri adakah btol awak sudah tiada di dunia ini?? sy masih mengharapkan saya sdg koma di hospital,dan akan sedar tak lama lagi,dan saya nak bila saya sedar,awak ada di sisi saya... sesungguhnya kuasa Allah kita tak dpt menghalangnya..ini adalah satu dugaan utk saya...tp, xsangka sy diduga sebegini utk menghadapi seorg diri..sayang, awak tahu???saya begitu takut kehilangan awak sejak hari kita berkenalan...semuanya bermula bila kita plan utk bersatu.. ketakutan saya bermula lps saya menjadi tunang awak...saya amat takut kita xdpt bersatu disebabkan dugaan daripadaNYA...saya takut saya akan kehilangan awak sebelum kita bersatu... masih saya ingat suatu ptg,awak call suruh sy jalan ke masjid india sbb awak xdpt dtg jemput saya.. bila saya tnya awak xbgtau sbb...bila sampai ke di masjid india... Ya Allah...rupanya awak xcdnt... masa tu awak tahu tak perasaan saya?mcm nk gugur jantung ini..memang sy bebel, bebelan sy seolah2 salahkan awak..maafkan saya sayang,bkn itu maksud saya..saya terlalu sayangkan awak... bila kita dah selamat jadi suami isteri..alhamdulillah..rasa mcm dunia ini kita yg punya..saya sgt bahagia bersama awak..btol la kak cik RA baru2 ni, bila kita bercerai mati, segala pahit bersama tenggelam bersama dgn mereka yg meninggal..yg kita ingat smua kebaikan & yg manis2 je...bg saya,xde kenangan pahit bersama awak...sayang, saya sayang awak hingga akhir hayat saya..insyaAllah..semoga kita berjumpa di Jannah..aminnn....



note : sayang, td saya try wat kek gula hangus,sejak saya kencing manis saya dh xpernah wat... errm..bila buat tanpa kasih sayang...maka,hasilnya..hampeh..xjadi la sayang....

4 comments:

  1. sedih bce entry akk...
    aimi hanya mampu ucpkn
    semoga akk kuat dan tabah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah..doakan akak sntiasa kuat yer??

      Delete
  2. Btul la keh, bila bercerai hidup segala kebaikan hop hilang, semua hop pahit napok..tp bila cerai mati, hop pahit semua hilang skali

    Alfatihah utk arwah :(

    ReplyDelete