Friday, August 10, 2012

:: ASTRO ON-THE-GO ::

xcely, dah lama aku dload application Astro On-The-Go ni...tp, aku xtahu apa function dia??sbb bila aku view kat application tu, apa yg aku leh tgk, Oh My English , movie Damping Malam pastu cite korea kot 49 days..tu ja...terfikir gak aku,xkan tu ja?sbb sblm ni bkn main promo ttg astro on-the-go ni... disebabkan sibuk & masa tido yg xtahu ke mana &  byk bnda lain yg lbh penting utk difikirkan, aku juz ignore application tu...tp, lastweek, aku godek2 ada tertekan apa ntah yg bleh link kan ke account..so, aku terfikir, ni mesti link ke account astro kita yg sedia ada ka umah tu kot..xcely, masa tu aku sbnrnya nak cari cara camne nak record cite via phone cm iklan yg ada AC Milan, eh..silap plak AC Mizal tu...kalo by phone boleh (dlm iklan tu nmpk cm dia pegang ipong,so, terfikir, mesti Ipad pn bleh..) so, godek2 kt website tu la yg tertekan account link...tp, dia minta no smart card la plak..memandangkan aku kt luar umah ni, cmno nak dptkan no smart card ek?Aah..ignore je la..ignore lagi.... ari selasa baru ni aku balik jap ke slayang, kbtln masa nk kuar umah aku nmpk bil astro, so, aku amik je la letak dlm beg...memandangkan mata ni xleh tido, baru jap tadi aku teringat smula astro account link tu, so, aku dah link kan....aku pun sebenarnya tak ingat dah cmne aku link kan account sbb aku ada jgk dload astro guide...astro guide ni la leh record cite yg kita nak...ooowh..xsilap aku , aku masuk website astro, then aku link kan ke account astro aku, pastu aku dload astro guide...pahtu, bila aku clicks astro on-the-go dia automatic kuar accnt aku utk di link kan..bila aku clicks accnt aku, aku leh view cite mcm aku tgk astro kat umah...memandangkan kat hotel ni cuma ada selected channels ja, so, aku sgt teruja nak tonton astro on-the-go...ni la kelebihan ipad, screen besar, so, sedap nk tgk cite...dulu aku layannn tonton.com ja..tp, cuma cite media prima ja la aku leh tgk..now, mana2 aku g, janji ada 3G coverage atau wifi, aku le tgk cite kt astro dgn jayanya..hehehehe..selain tu, tv1,tv2,tv alhijrah,myTV,CCTV News,Documentary & EKorea TV leh tgk live via 1MalaysiaTV.....dulu tv3 pun boleh tgk live,tapi xtahu la since bila ntah dah xleh tgk.
so,sesapa yg blum dload astro on-the-go, sila la dload & linkkan account uols dgn segera...xrugi...dan jgn lupa jgk dload astro guide..bg yg ada pvr, leh record cite fav anda bila2 masa & di mana2 je.cm iklan kt tv tu... ( ntah2 org lain dh lama dload...aku je baru sedar dari mimpi) neway, sharing is caring...hehehehe


ok la uols...nak layan astro on-the-go jap...errm..terfikir,kalo la aku masih keja, confirm aku xwat keja...dok melayan mcm2 adoo kt ipad kan???

p/s : aku baru perasan, kat astro on-the-go tu, astro ria dia lain...dia ada astro ria plus.. bila aku wat research, dia x sama dgn live kt astro ria kt tv...tapi, kalo astro warna sama cm yg live kt tv...errm...ingatkan leh layan Nada Cinta ...kecewa..wpun cite Nada Cinta mmg x logik ,jahat yg mcm dh tahu  je,mcm boleh budget org tu nak wat jahat camne, siap leh stanby dh cara nak setel atau nak hadapi next situation..hahaha...tp, aku ttp tgk..xtahu sbb apa..hahahaha..sbb nak tahu apa kesudahan cite tu agaknya...

3 comments:

  1. Replies
    1. mung masuk website astro,mu signup dulu,pastu mu tgk sebelah dia ada link account, mung clicks ctu, nnt dia mita ic number & smart card nombor...mung register..pastu siap...mung install astro on the go, tgk kat app store...dia ato tunjuk smart card number mung,mung clicks je utk view cite kt astro account mung....aku xpandai nk oyaq sgt gano...hehehe..mung try dulu

      Delete